Pages Menu
Categories Menu

Posted on 4 May, 2012

Jan Rap en z’n Maat in De Boxhof

Jan Rap en z’n Maat in De Boxhof

Theater Opmaat brengt op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei in dorpshuis De Boxhof in Velddriel het toneelstuk ‘Jan Rap en z’n Maat’ naar het bekende boek van Yvonne Keuls.

Het verhaal speelt zich af in een opvanghuis voor jongeren, eind jaren zestig, begin jaren zeventig. Gemma probeert met veel bravoure de situatie naar haar hand te zetten, Charrie is nog bang voor haar eigen schaduw, Klaasje komt uit een pleeggezin waar ze mishandeld is en de jonge homofiel Derek moedert over de zwangere Hanneke en haar zus Edje. Lennie schijdt zichzelf omdat ze de situatie met haar moeder niet aankan. Ali voelt zich continu aangevallen en beschuldigd. Louis is drugsgebruiker en heeft last van epilepsie. Klusjesman Klaas, psycholoog Coen, huismoeder Elly en socioloog Tima moeten dit zooitje ongeregeld in de hand houden. Ondanks alle goede bedoelingen, zie je de samenwerking tussen de begeleiders slechter worden en is het wachten tot er een emotionele explosie plaatsvindt.

In het drama zitten ook genoeg momenten waar het publiek hartelijk om moet lachen. De regie is in handen van Saskia Geursen. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te reserveren via: Erik.Geursen@gmail.com of 06-51436506.

Bron en copyright, zowel foto als artikel: Het Kontakt