Pages Menu
Categories Menu

Posted on 27 Dec, 2010

Nacht van de Lach

Nacht van de Lach

De toneelgroepen van de Orion presenteren voor de 8e keer ‘de nacht van’. Het is inmiddels al een jaarlijks terugkerende traditie geworden dat de 2 toneelgroepen van de ‘Orion’ een sponsornacht houden. Het wordt al de achtste keer dat ‘De leer- en musicalgroep’ en de ‘allround theatergroep’ van de Orion deze nacht gaan doen. Na thema’s als: De nacht van de liefde, de nacht van de voordracht en de nacht van het gezin gaan ze dit jaar voor ‘de Nacht van de Lach’. Zeker in deze crisistijd moet er gelachen worden vinden de 55 spelers van de toneelgroepen. Net als anderen, hebben ook deze groepen te maken met subsidie bezuinigingen, zoals alle cultuur in Nederland. Acht jaar geleden kwamen ze op het idee om een sponsornacht te organiseren om geld in te zamelen voor kostuums en decor. Dit jaar hebben ze, omdat er een grote productie wordt neergezet, veel kostuums nodig, maar ook headsets moeten gehuurd worden.

Op zaterdag 15 januari gaan de kinderen en jongelui om 21.00 uur van start met hun programma vol liedjes, sketches en conferences met als thema lachen. Dit gaat tot 5.00 uur de volgende dag duren. Iedereen is al met lijsten bezig om geld in te zamelen, maar ook tijdens de voorstelling is er gelegenheid om te doneren. Er komt een grote ton te staan bij de ingang van de zaal waar iedereen iets in kan doen want alle kleine beetjes helpen. Het publiek is welkom van af 20.30 en kan gewoon de hele nacht in en uit lopen. Deze vrolijke nacht gaat plaats vinden in de bovenzaal van de ‘Orion’ aan de Nieuwstraat 6 te Zaltbommel. Aan deze nacht van, doen kinderen en jongelui mee uit Kerkdriel, Hedel, Bruchem, Rossum, Hurwenen, Gameren, Brakel, Haaften en Zaltbommel.

In 2011 is het precies 35 jaar geleden dat Saskia Geursen deze toneelgroepen heeft opgericht, dus is het een jubileum jaar waar ze allemaal zin in hebben. Daarom gaan de twee toneelgroepen op 28 en 29 mei 2011 samen in de Poorterij optreden in het stuk ‘Jesus Christ Superstar’. Echter de ‘leer- en musicalgroep’ gaat zelf ook een voorstelling geven. Zij spelen op 4 juni 2011 de door Saskia bewerkte musical ‘Help in het Gabriélziekenhuis’.

Wilt U dat ze een prachtige jubileum voorstelling kunnen geven en wilt u ze sponsoren? Kom dan kijken of neem contact op met Saskia Geursen 06 22639594. Ook kleding en spullen om decor te maken zijn van harte welkom.

Artikel uitgegeven: 27 december 2010 in Mooi Maasdriel
Link naar origineel artikel